Angajatii Ministerului german de Externe au anuntat pe contul oficial de Twitter al MAE de la Berlin ca pleaca sa se imbete intr-un pub irlandez, dupa haosul care a urmat anuntarii rezultatelor referendumului privind apartenenta Marii Britanii la UE, relateaza The Guardian.

“Plecam la un pub irlandez pentru a ne imbata. Iar de maine (sambata – n.r.) vom lucra pentru o Europa mai buna! Promitem!”, scris vineri seara pe pagina de Twitter a Ministerului german de externe.

Ministrii de externe din cele sase tari fondatoare ale Uniunii Europene se reunesc sambata la Berlin, pentru a discuta consecintele deciziei istorice a Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana, in timp ce liderul Parlamentului European il acuza pe David Cameron ca a luat ostatic un continent intreg.

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier ii primeste pe omologii sai Jean-Marc Ayrault (Franta), Bert Koenders (Olanda), Paolo Gentiloni (Italia), Didier Reynders (Belgia) si Jean Asselborn (Luxemburg) pentru “o discutie pe teme actuale ale politicii europene”, se arata intr-un comunicat al MAE de la Berlin.

Steinmeier si-a exprimat regretul dupa votul britanicilor, favorabili in proportie de 51,9% Brexit, potrivit rezultatelor oficiale. El a vorbit de o “zi trista pentru Europa si Marea Britanie”.

Parisul si Berlinul le vor prezenta partenerilor lor “solutii concrete” pentru a face UE “mai eficienta”, “fara a intra in mari constructii”, a explicat Ayrault pentru AFP.

Cancelarul Angela Merkel, care si-a exprimat regretul fata de “lovitura data Europei” si “procesului de unificare europeana”, i-a invitat luni la Berlin, pentru o dezbatere, pe presedintele francez Francois Hollande si pe seful Guvernului italian Matteo Renzi. Ea il va primi separat si pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Dupa Brexit, “Germania va continua sa joace un rol central, chiar si mai important, in cadrul Uniunii Europene”, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru cotidianul Bild.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.