Seful executivului britanic a fost unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai Bremain, insa rezultatul referendumului a fost contrat viziunii sale.

Cameron a declarat dupa numaratoarea voturilor, incheiata in favoarea Brexitului, ca vointa poporului britanic trebuie respectata si ca mesajul a fost primit. Acesta a adaugat ca un nou lider va prelua functia de prim-ministru pana la conferinta partidului Conservator din octombrie."Imi iubesc tara si sunt onorat ca am avut ocazia sa o slujesc corespunzator.", relateaza Mediafax.ro.

Temporizarea pare sa fie cuvantul care sa defineasca atitudinea lui David Cameron, dupa votul istoric de joi de parasire a Uniunii Europene. Desi initial, inaintea anuntarii rezultatelor finale, spunea ca nu-si va depune mandatul si ca va cere imediat inceperea negocierilor de parasire a spatiului Uniunii, Cameron se pare ca a facut prima mutare, in lupta sa cu tabara Brexit.

In conferinta de presa organizata la Downing Street, David Cameron a declarat ca tara are nevoie de un nou premier, dar acest lucru se va intampla dupa Congresul Conservator din toamna. El a mai precizat ca noul premier va fi cel care va incepe negocierile cu Uniunea Europeana, potrivit Reuters. Avem parte asadar de minim trei luni de "liniste".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.