Cetatenii britanici sunt asteptati la vot joi pentru a decide daca Marea Britanie va ramane sau nu in Uniunea Europeana. Prin intermediul referendumului se va decide viitorul relatiei Marii Britanii cu UE, si poate chiar viitorul Blocului european.

Liderul Partidului Conservator, David Cameron si sotia sa, au votat la o sectie din Londra.

In urma cu doua zile, premierul a indemnat oamenii sa se gandeasca la "sperantele si visele" generatiilor viitoare atunci cand vor vota la referendum, scrie bbc.com.

"Marea Britanie nu renunta, ne implicam, facem diferenta si rezolvam lucrurile", a adaugat Cameron.

Cuo luna inaintea referendumului, David Cameron afirma ca parasirea Uniunii Europene ar afecta revenirea Marii Britanii dupa criza financiara. "Este ca si cum am supravietui unei caderi si apoi am alerga spre marginea prapastiei. Este optiunea autodistrugerii", a spus David Cameron.

Sectiile de votare s-au deschis joi, 23 iunie, la ora locala 07.00 (ora 09.00 in Romania) si urmeaza sa se inchida la ora locala 22.00 (24 iunie, ora 00.00 in Romania), scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.