Politia din Turcia a folosit gaz lacrimogen si gloante de cauciuc pentru a dispersa participantii la marsul LGBT din Istanbul.

Guvernatorul a relatat motive de securitate atunci cand a interzis protestul. Acesta a anuntat anularea marsului cu doua zile inainte, fata de anul trecut cand a facut notificarea catre participanti cu doar o ora inainte de incepere.

Cu cateva zile inainte de anuntul guvernatorului, un grup de tineri de extrema dreapta au anuntat ca vor face ,,tot ce le sta in putinta" pentru a opri aceasta ,,imoralitate". Zeci de oameni s-au adunat pe o strada destul de circulata din Istanbul pentru a-si arata sustinerea fata de comunitatea LGBTQ, insa au fost dispersati rapid de fortele de ordine care au folosit tunuri cu apa, gaz lacrimogen si gloante de cauciuc, conform euronews.com.

Turcia ia masuri de securitate foarte stricte datorita conflictelor pe care tara le marturiseste, in special in zona de sud. Militantii kurzi devin tot mai activi, iar Statul Islamic nu ocoleste Turcia atunci cand vine vorba de teroare.

Intre timp s-a organizat si un protest anti-gay, insa acestia nu au fost deranjati de politie, chiar daca nu aveau autorizatie.

In Turcia exista un sentiment puternic antipatic fata de comunitatea LGBTQ, chiar daca homosexualitatea nu este o crima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.