Un veteran de razboi britanic, in varsta de 96 de ani, pledeaza, intr-o scurta scrisoare emotionanta, pentru ramanerea Marii Britanii in UE, aratand ca Brexit-ul ar insemna o intoarcere la inceputul secolului trecut.

Scrisoarea lui Franklin Medhurst, care a luptat in Fortele Aeriene Regale in razboi si a fost decorat, a fost publicata de The Guardian, relateaza ziare.com.

"E util sa fii batran, pentru ca de-a lungul vietii mele am vazut cum populatia a crescut de trei ori, cum un climat stabil cu anotimpuri a devenit teribil de instabil, cu seceta, incendii de padure si inundatii, cum poluarea omului asupra pamantului, aerului si apelor a ajuns la un stadiu la care orice forma de viata este amenintata si cum violenta a devenit o tragedie permanenta, continua, intr-o lume de mare nesiguranta.

Singura comunitate stabila din aceasta transformare universala a fost Uniunea Europeana, pentru care eu si alte milioane de oameni am luptat sase ani in razboi", scrie el.

El mentioneaza ca a zburat peste 2.000 de ore ca sa lupte cu trei natiuni inamice despotice, iar "victoria democratiilor a dat Europei 70 de ani de pace si securitate intr-o lume altfel instabila".

Cei care vor iesirea din Uniune, continua el, "fac campanie pentru abandonarea acestui progres stabil, invocand valori false sau irelevante, neavand in schimb niciun plan pentru ce se va intampla dupa ce sar din corabie".

"Daca toata tara se va lasa astfel inselata, nu pot sa spun decat ca vietile camarazilor mei - irlandezi, scotieni, galezi si englezi - au fost pierdute in zadar. Se vor rasuci in mormant pe unde or fi cazut in momentul in care se vor pierde valorile pentru care au luptat", scrie barbatul.

El mai spune ca ramanerea Marii Britanii in Europa va spori progresul catre valori mai inalte, in timp ce iesirea inseamna o intoarcere la "haosul de la inceputul secolului 20, cand statele se inarmau unul impotriva celorlalte".

"Am 96 de ani. Tin minte cat de departe am ajuns. Stiu ce suntem pe cale sa pierdem", isi incheie Franklin Medhurst scrisoarea.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.