Epava avionului care efectua zborul MS804 EgyptAir si care a disparut de pe ecranele radarelor luna trecuta a fost gasita, au anuntat miercuri seara anchetatori egipteni, relateaza BBC News.

"Mai multe locuri principale (in care se afla bucati din) epava" au fost identificate, se arata intr-un comunicat. In total 66 de persoane se aflau la bordul aeronavei Airbus A320 in momentul in care s-a prabusit, pe 19 mai, in timpul ce efectua un zbor de la Paris la Cairo.

Avionul a disparut de pe ecranele radarelor grecesti si egiptene, aparent fara sa fi trimis un semnal SOS.

Comisia egipteana de ancheta a anuntat ca anchetatori, aflati la bordul unui vas care ia parte la cautari in zona, incearca, in prezent, sa traseze o harta cu punctele in care se gasesc fragmentele epavei, scrie News.ro.

Cauza prabusirii este inconjurata in continuare in mister.

Echipe de cautare au anuntat luna aceasta ca au fost detectate semnale provenind de la una dintre "cutiile negre" ale avionului.

Ipoteza unui atac terorist nu este exclusa, insa nicio grupare nu a revendicat doborarea avionului.

Potrivit unor analisti, o eroare umana sau o defectiune tehnica sunt de asemenea luate in calcul.

Date de zbor au aratat ca detectoare de fum au fost declansate in toaleta si in compartimentul avionic cu cateva minute inainte de pierderea semnalului avionului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.