Premierul italian Matteo Renzi va participa la lucrarile Forumului Economic International din Sankt Petersburg, unde a fost invitat chiar de presedintele rus Vladimir Putin.

Oficialul de la Roma a anuntat ca va onora invitatia, mizand chiar pe reluarea relatiilor economice cu Federatia Rusa, anunta agentia TASS.

"Sper si cred ca vom semna acorduri importante. Sper ca pozitiile noastre in sectorul agrar sa ne aduca la aceeasi masa", a punctat premierul italian in cadrul unei intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri din tara sa.

Reluarea legaturilor comerciale in sectorul agroalimentar tine de o eventuala decizie a Moscovei in ceea ce priveste restrangerea embargoului impus pentru produsele din UE, italienii find printre tarile exportatoare care au pierdut sume importante in urma interzicerii accesului pe piata din Rusia.

Urme de revolta fata de politica impusa de Bruxelles au fost inregistrate deja in regiunea Veneto, unde consiliul regional a adoptat o rezolutie de recunoastere a peninsulei Crimeea ca parte integranta a Rusiei, relateaza business24.ro.

Documentul adoptat in Consiliul Regiunii Veneto arata ca Italia pierdut 3,6 miliarde de euro ca urmare a intreruperii relatiilor comerciale cu Rusia din anumite sectoare.

"Regiuni ca Lombardia, Emilia-Romagna si Veneto au inregistrat cele mai mari pierderi ca urmare a embargoului comercial cu Rusia, exportul de marfuri fiind afectat in procent de 72% la nivelul celor trei zone", se mentioneaza in rezolutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.