Atacul de la Virginia Tech, in 2007, era pana la masacrul de duminica, in clubul gay Pulse din Orlando, cel mai sangeros atac armat in masa din Statele Unite, relateaza DPA, care prezinta o parte dintre carnagiile comise in aceasta tara incepand din 1999 si pana in prezent.


  • 12 iunie 2016: Cel putin 50 de persoane sunt ucise, iar alte 53 sunt ranite, dintre care multe extrem de grav, intr-un atac armat intr-un club de noapte din Orlando, in Florida. Presupusul autor al masacrului, Omar Mateen, este ucis de trupe SWAT intr-un schimb de focuri.
  • 2 decembrie 2015: 14 persoane sunt ucise la San Bernardino, in California, in timpul unei petreceri, intr-un centru al Guvernului local. Suspectii Syed Farook si Tashfeen Malik sunt ucisi in urma unei urmariri si unui schimb de focuri cu politia.
  • 18 iunie 2015: Noua persoane sunt impuscate mortal intr-o biserica istorica a comunitatii afroamericane din Charleston, in South Carolina. Dylann Roof, in varsta de 21 de ani, este inculpat.
  • 14 decembrie 2012: 20 de copii si sase profesori sunt masacrati la Scoala elementara Sandy Hook din Newtown, in Connecticut. Atacatorul, Adam Lanza, se sinucide.
  • 20 iulie 2012: Un atac armat in masa, comis la miezul noptii intr-o sala de cinematograf din Aurora, in Colodaro, in timpul premierei The Dark Knight Rises, se soldeaza cu 12 morti si 70 de raniti. James Eagan Holmes primeste 12 condamnari pe viata, fara posibilitatea unei eliberari conditionate si alti 3.318 ani de inchisoare.
  • 16 aprilie 2007: Studentul Seung-Hui Cho impusca si omoara 32 de oameni in campusul Intitutului Politehnic Virgina, la Blacksburg, in Virginia, dupa care se sinucide.
  • 10 aprilie 1999: Adolescentii Eric Harris si Dylan Klebold impusca si omoara 12 elevi si un profesor la Liceul Columbine din Littleton, in Colorado. Cel putin alte 21 de persoane sunt ranite. Cei doi se sinucid, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.