Norvegia a devenit prima tara care interzice taierile de copaci, ca urmare a unei reglementari adoptate recent de Parlament, relateaza CNN.com, preluat de Agerpres.

In ritmul in care sunt taiati copacii padurile tropicale din toata lumea vor disparea in circa 100 de ani. Asadar, initiativa Norvegiei reprezinta un pas urias spre reducerea despaduririlor la nivel global, scrie CNN.com.

La summitul Natiunilor Unite pentru clima din 2014, Norvegia si-a asumat, alaturi de Germania si Marea Britanie, angajamentul de a gasit modalitati prin care sa se produca produse esentiale precum ulei de palmier, soia, carne de vaca si cherestea astfel incat acestea sa aiba un impact foarte mic sau deloc asupra ecosistemelor.

Productia de ulei de palmier, soia, carne de vaca si produse din lemn este responsabila pentru aproape jumatate din totalul despaduririlor padurilor tropicale, atrage atentia Organizatia Natiunilor Unite (ONU).

Cand padurile sunt taiate si se da foc locurilor respective carbonul din copaci este eliminat sub forma de dioxid de carbon, care este principalul gaz de sera ce contribuie la schimbarile climatice.

De asemenea, Norvegia si-a demonstrat angajamentul pentru un mediu mai curat si in alte feluri. In 2008, statul norvegian a dat Braziliei 1 miliard de dolari pentru a lupta impotriva despaduririi padurii tropicale din zona Amazonului, contribuind astfel la reducerea cu 75% a despaduririlor pe durata a sapte ani, relateaza DIGI24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.