In timp ce milioane de fani ajung pe teritoriul francez pentru a partipa la Campionatul European de Fotbal Euro 2016, autoritatile au lansat operatiuni de securitate fara precedent pentru a elimina orice amenintare terorista, iar primul test va fi meciul de deschidere Franta-Romania, care va avea loc la 10 iunie pe Stade de France, scrie France 24.

Un numar aditional de 3.000 de trupe militare s-au alaturat celor 10.000 de politisti mobilizati in metropola pariziana pentru a asigura securitatea evenimentelor sportive, care vor avea loc inclusiv la Stade de France, stadionul vizat in noiembrie de un atac sinucigas soldat cu o singura victima.

Aproape 100.000 de politisti, militari si forte de securitate vor asigura securitatea fanilor in timpul Euro 2016, dupa ce jihadistii Statului Islamic au lansat mai multe amenintari teroriste cu privire la evenimentele sportive.

Masurile de securitate vor fi extrem de dure in zona pentru fani din apropierea turnului Eiffel, unde peste 90.000 de fani sunt asteptati sa urmareasca partidele de fotbal pe ecrane uriase si sa se bucure de atmosfera, scrie News.ro.

Insa, fanii vor fi nevoiti sa treaca prin detectoare de metale, iar toate bagajele vor fi perchezitionate de catre autoritati.

”Este important ca spectatorii sa ajunga cu mult timp inainte in zonele de fani, cu cel putin trei ore inainte de meci. Deci recomandarea pentru public, pentru fanii de pe stadioane si pentru cei din zonele speciale, este sa nu ajunga in ultimul moment”, a explicat prefectul politiei pariziene, Michel Cadot.

Autoritatile franceze trebuie sa infrunte mai multe provocari pentru Euro 2016, pe langa amenintarea terorista, tara se confrunta si cu protestele indelungate ale sindicalistilor, greve ale lucratorilor din transporturi si inundatii devastatoare. Insa, Cadot este increzator ca operatiunile de securitate vor acoperi toate posibilitatile.

”Nu vom putea niciodata sa spunem ca am eliminat orice risc, este o perioada dificila cu atentate teroriste care ar putea sa ne loveasca tara in orice moment. Insa, cred ca suntem pregatiti sa infruntam tot ce avem in cale”, a sustinut Cadot.

Pana la 2,5 milioane de spectatori, dintre care 1,5 milioane de cetateni straini, sunt asteptati sa ia parte la cele 51 de partide ale Euro 2016, in care se confrunta 24 de echipe nationale din statele europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.