Intr-un interviu publicat duminica, ministrul de Externe austriac a specificat ca imigrantilor care incearca sa patrunda pe teritoriul Europei in mod ilegal cu barca ar trebuie sa le fie refuzata sansa de a solicita azil si sa fie trimisi inapoi.

Guvernul centrist al Austriei a promis actiuni mai dure in privinta imigratiei dupa ce candidatul de extrema dreapta s-a aflat la un pas de a castiga alegerile prezidentiale in urma cu doua saptamani, scrie reuters.com.

Sebastian Kurz, ministrul austriac de Externe a declarat pentru publicatia elvetiana NZZ am Sonntag: "Oricine incearca sa ajunga in mod ilegal pe teritoriul Europei la bordul unei ambarcatiuni si-a anulat sansele de a obtine azil aici si va fi trimis inapoi".

In plus, acesta a subliniat modul in care Australia a demonstrat ca este posibil sa salvezi imigranti din mare fara a le permite in mod automat sa ajunga in tara, scrie hotnews.ro.

"Este o tara de la care putem invata. Australia are o problema similara. Insa aceasta tara a reusit sa decida singura cine are voie sa ajunga pe teritoriul ei si nu a lasat aceasta hotarare pe seama traficantilor de fiinte umane", a sustinut ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.