Ancheta internationala continua cu progrese minore.

Primele rezultate ale anchetei penale vizand identificarea armei utilizate pentru a dobori avionul MH17 in iulie 2014 estul Ucrainei , precum si amplasamentul sau exact, vor fi prezentate "dupa perioada de vara", a anuntat vineri ministerul public olandez, citat de AFP. In tragedia din 2014, 298 de oameni si-au pierdut viata.

"Ancheta se afla intr-un stadiu foarte avansat, insa cateva aspecte necesita mai mult timp decat a fost prevazut", a mentionat ministerul public intr-un comunicat, conform Agerpres.

Expertii internationali asteapta informatii din partea Rusiei in legatura cu sistemul de rachete BUK.

O ancheta internationala asupra cauzelor prabusirii, coordonata de Biroul olandez pentru securitate (OVV), a afirmat anul trecut ca avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a fost doborat pe 17 iulie 2014 de o racheta sol-aer de tip BUK de fabricatie ruseasca lansata dintr-o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi.

In tragedie si-au pierdut viata toate cele 298 de persoane aflate la bord, doua treimi dintre victime fiind olandezi, relateaza hotnews.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.