Guvernul croat era vineri in pragul prabusirii, dupa o noua rasturnare de situatie intr-o criza care zguduie coalitia de dreapta aflata la putere din ianuarie, principalul partid al acesteia anuntand ca nu il mai sprijina pe premierul Tihomir Oreskovic, relateaza AFP.

"Oreskovic nu se mai bucura de increderea noastra", a declarat presedintele HDZ (drepta nationalista), viceprim-ministrul Tomislav Karamarko, adevaratul lider al coalitiei.

Cu putin inainte, Tihomir Oreskovic le-a cerut lui Tomislav Karamarko si Bozo Petrov, al doilea vicepremier si lider al formatiunii Most (centru dreapta), sa demisioneze, din cauza disputelor dintre ei devenite, in opinia sa, "o mare povara pentru guvern si pentru Croatia".

Retragerea lor ar permite guvernului "sa continue reformele demarate si ale caror prime rezultate sunt deja vizibile", a afirmat Tihomir Oreskovic, un expert financiar fara afiliere politica, solicitat de HDZ si Most sa conduca executivul, relateaza hotnews.ro

"Este evident ca situatia politica actuala a inceput sa puna in pericol interesele nationale", a avertizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.