Un elicopter al SMURD Iasi s-a prabusit in localitatea Haragas din raionul Cantemir, a comunicat pentru Radio Chisinau ofiterul de presa al Departamentului Situatii Exceptionale, Liliana Puscasu.

Patru persoane au decedat in urma prabusirii elicopterului. Deocamdata nu se cunosc identitatile acestora.

Actualizare 16:00. Iurie Balanuta, primarul localitatii Haragas: „Echipajele de interventii au venit foarte repede. Pana in acest moment s-au stins incendiile izbucnite dupa prabusire. A inceput procedura de ridicare a cadavrelor. Ploua foarte tare in continuare si este ceata”.

Actualizare 15.50. Potrivit unor informatii neconfirmate, pilotul elicopterului ar fi decis sa se intoarca din drum cu putin timp inainte de prabusire. Aceasta, in conditiile in care conditiile meteo erau nefavorabile.

Actualizare 15:30. Primarul localitatii Haragas a spus intr-o interventie la Digi24 ca vremea „era cu negura, ca nu se vede nimic de la pamant”. „Probabil ca elicopterul a cautat un loc unde sa aterizeze cu siguranta”, a precizat Iurie Balanuta pentru digi24.ro.

Ofiterul de presa al SMURD Cahul, Gheorghe Hanganu, a comunicat ca elicopterul urma sa transporte la Chisinau un bolnav de la spitalul din Cahul.

Accidentul a avut loc la ora 14.14. La fata locului s-au indreptat cateva echipaje ale DSE din Comrat si Cantemir. DSE a anuntat ca va reveni ulterior cu mai multe detalii, precizeaza radiochisinau.md

Operatiune SMURD Vulcanesti - Chisinau

In aceasta dimineata, elicopterul SMURD a fost solicitat de catre medicii din Vulcanesti, pentru a transporta aerian si monitorizat un pacient, internat in spitalul rational. O femeie de 85 de ani, care sufera de bronhopneumonie, insuficienta respiratorie si renala acuta. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizata medical de catre paramedicii si medicii SMURD Iasi. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chisinau, femeia fiind preluata de catre o ambulanta 903 si transportata la Spitalul de Urgenta. Aceasta a fost a 19 operatiune aeriana SMURD pe teritoriul Republicii Moldova, se arata in comunicatul de presa emis de Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale din Republica Moldova.
Citeste si:
Peste 50 de alerte false cu bombă în Republica Moldova în ultimele...
Peste 50 de alerte false cu...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.