Dupa aproape doua decenii de lucrari de constructie, cel mai lung si adanc tunel din lume va fi deschis oficial in Elvetia.

Avand o lungime de 57 de kilometri, tunelul Goththard va asigura legatura dintre nordul si sudul Europei pe sub Alpii elvetieni, oficialii declarand ca acesta va revolutiona transportul de marfuri european.

Tunelul va fi cu trei kilometri mai lung decat actualul detinator al recordului mondial, Tunelul Seikan, avand o lungime de 53,9 kilometri care leaga cele doua mari insule din Japonia, Honshu si Hokkaido si cu 7 kilometri mai lung decat tunelul de sub Canalul Manecii ce leaga Anglia si Franta, scrie theguardian.com.

Cancelarul german, Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si prim-ministrul italian Matteo Renzi se vor alatura oficialilor elvetieni la marea deschidere.

Potrivit bbc.com, costurile acestui proiect s-au ridicat la 11 miliarde de euro, acesta fiind aprobat in prealabil de alegatorii elvetieni prin intermediul unui referendum ce a avut loc in anul 1992.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.