Republica Moldova este interesata de normalizarea relatiilor cu Rusia, a declarat marti vicepremierul moldovean Octavian Calmic, dupa o intrevedere cu omologul sau rus, Dmitri Rogozin.

"Am stabilit sa avem o noua intalnire pentru a discuta despre ameliorarea relatiilor dintre tarile noastre. Atat Republica Moldova, cat si Rusia au exprimat disponibilitate in acest sens", a afirmat Calmic, apreciind ca relatiile bilaterale tind sa se amelioreze, informeaza site-ul agentiei Tass, citat de MEDIAFAX.

Octavian Calmic, care este si ministru al Economiei, a dat asigurari ca Administratia de la Chisinau face toate eforturile pentru eliminarea restrictiilor ruse la importurile de alcool, fructe si alte produse de fabricatie moldoveana.

"Sigur ca noi va trebui sa garantam calitatea produselor moldovene. In acelasi timp, partea rusa are unele cerinte asupra unor activitati politice ale Republicii Moldova", inclusiv asupra relatiei Chisinaului cu Tiraspolul, a precizat Calmic.

Discutiile cu Dmitri Rogozin au fost "deschise", a subliniat Calmic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.