Cel putin cinci membri ai fortelor ONU de mentinere a pacii au fost ucisi, duminica, intr-o ambuscada in zona centrala a statului african Mali, potrivit Natiunilor Unite si politiei locale, informeaza agentia de stiri AFP.

Este pentru prima data cand misiunea ONU de mentinere a pacii in Mali, MINUSMA, a inregistrat pierderi in regiunea centrala a statului Mali, care se confrunta cu grave probleme de securitate in zona de nord.

"Potrivit informatiilor preliminare, cinci militari fost ucisi. Iar un altul este foarte grav ranit si urmeaza sa fie evacuat", se arata intr-un comunicat emis de MINUSMA.

ONU nu a confirmat imediat nationalitatea militarilor decedati, insa potrivit unei surse din cadrul politiei locale, un grup de militari din Togo au fost vizati de un atac terorist la 50 de kilometri de orasul Mopti.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a condamnat atacul, potrivit unei comunicat emis de purtatorul sau de cuvant, in care se face referire la rapoartele preliminare, care indica faptul ca militari implicati in incident erau din Togo.

Seful misiunii MINUSMA, Mahamat Saleh Annadif a caracterizat atacul ca fiind un act terorist "odios".

Misiunea Mali este cea mai periculoasa misiune activa de mentinere a pacii pentru militari ONU.

Luand in calcul si atacul de duminica, cel putin 64 de militari au fost ucisi in timpul operatiunii, potrivit datelor ONU.

Incepand din 2012, partea de nord a tarii este scena unor confruntari violente, dupa ce a fost ocupata de rebelii tuaregi, care s-au aliat cu grupari jihadiste afiliate al-Qaeda, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.