Presedintele francez, Francois Hollande, si cancelarul german, Angela Merkel, participa la ceremoniile de comemorare a 100 de ani de la Batalia din Verdun, nord-estul Frantei, considerata una dintre cele mai lungi lupte din timpul Primului Razboi Mondial, in care au murit circa 700.000 de persoane.

Sute de mii de militari francezi si germani au murit in timpul confruntarilor desfasurate pe parcursul a zece luni ( 21 februarie - 18 decembrie) in orasul Verdun din nord-estul Frantei, batalie din care Franta a iesit victorioasa.

Dar Verdun este perceput in prezent ca un simbol al reconcilierii franco-germane, iar in cadrul ceremoniilor de duminica se asteapta ca Hollande si Merkel sa reitereze apelul la unitatea europeana.

Ceremoniile de comemorare au debutat cu vizita celor doi lideri la cimitirul militar german din localitatea Consenvoye, la nord de Verdun. Merkel si Hollande au asistat in ploaie la intonarea inmurilor Frantei si Germaniei.

Cei doi vor participa la o ceremonie desfaurata la primaria din Verdun, inainte de a depune coroane de a depune coroane in memoria celor care si-au pierdut viata in batalie si de a inaugura un memorial in oras. Ceremonia de comemorare principala va avea loc la monumentul funerar Douaumont in cursul dupa-amiezii, unde cei doi lideri vor sustine discursuri, scrie MEDIAFAX.

Inainte de a participa la ceremoniile de comemorare, Merkel a declarat: "Faptul ca am fost invitata la aceste ceromonii demonstreaza bunele relatii dintre Franta si Germania din ziua de azi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.