Primul caz cunoscut in Statele Unite de infectie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisa de antibiotice de ultima instanta a fost detaliat intr-un raport publicat joi de Ministerul american al Apararii.

Aceasta bacterie foarte rezistenta a fost identificata in urina unei femei in varsta de 49 de ani din Pennsylvania de catre Centrul Medical Militar National Walter Reed. Este vorba de prezenta unei forme rare de infectie cu E. coli, rezistenta la antibiotice, chiar si la Colistin, pe care medicii il folosesc uneori ca ultima instanta, atunci cand alte antibiotice nu dau rezultate, relateaza CNN.

Nu au fost disponibile alte detalii, inclusiv in legatura cu modul in care femeia a fost infectata. Se stie doar ca ea nu a calatorit in afara Statelor Unite, in ultimele cinci luni.

Departamentul de Sanatate din Pennsylvania si Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC) s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul si a gasi persoanele cu care a intrat in contact pacienta pentru a vedea daca bacteria s-a raspandit. Se incearca, de asemenea, identificarea altor cazuri potentiale in unitatea spitaliceasca pe care pacienta a vizitat-o, relateaza AGERPRES.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.