Peste 100 de persoane au protestat, joi, in orasul japonez Hiroshima, inaintea vizitei istorice a presedintelui SUA, Barack Obama, informeaza Euronews.

"Presedintele SUA nu este binevenit aici; nu vrea sa prezinte scuze pentru a lasa deschisa posibilitatea folosirii din nou a armelor nucleare in viitor", scria pe pancarta unui protestatar.

Barack Obama a anuntat deja ca nu intentioneaza sa prezinte scuze pentru atacurile nucleare americane efectuate in orasele nipone Hiroshima si Nagasaki in al II-lea Razboi Mondial, scrie MEDIAFAX.

"Sigur ca nu isi va cere scuze. Daca si-ar cere scuze, Statele Unite nu ar mai putea sa foloseasca arme nucleare in viitor", a declarat Yohei Sakube, un manifestant in varsta de 22 de ani.

Barack Obama, care a obtinut Premiul Nobel pentru Pace in 2009, se va deplasa vineri la Hiroshima, fiind primul presedinte in functie al Statelor Unite care viziteaza orasul japonez. Liderul SUA, care se afla in Japonia pentru summitul Grupului statelor puternic industrializate G7, va fi insotit la Hiroshima de premierul nipon, Shinzo Abe. Cu ocazia reuniunii G7, Barack Obama pledeaza pentru asumarea unui angajament in sensul unei lumi fara arme nucleare. "Presedintele SUA evidentiaza angajamentul sau in sensul cautarii pacii si securitatii, in sensul unei lumi fara arme atomice", a comunicat Casa Alba.

Circa 150.000 de persoane au fost ucise in urma atacului nuclear american efectuat la Hiroshima pe 6 august 1945. Alte 100.000 de persoane au murit in urma lansarii unei bombe atomice in Nagasaki, pe 9 august 1945. Japonia a capitulat pe 15 august 1945.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.