Doua avioane de vanatoare F-18 s-au prabusit, joi, in Oceanul Atlantic, in largul coastelor statului american Carolina de Nord, cei patru membri ai echipajelor fiind salvati, relateaza ABC News.

Cele doua avioane F-18 s-au prabusit joi dimineata (joi dupa-amiaza, ora Romaniei) la circa 40 de kilometri in larg de zona Oregon Inlet, situata in statul Carolina de Nord, pe Coasta de Est a Statelor Unite.

"A fost vorba de o eroare produsa in zbor", a comunicat Paza de Coasta americana.

Mai multe echipaje ale Pazei de Coasta au participat la cautarea celor patru membri ai echipajelor si resturilor aparatelor de zbor, scrie MEDIAFAX.

"Doua avioane F/A-18 s-au prabusit in Oceanul Atlantic. Patru persoane au fost recuperate si transportate la spital", a declarat un oficial local citat de ABC News.

Conform unor surse militare, cele doua avioane de vanatoare apartineau Fortelor navale americane si au intrat in coliziune in aer. Avioanele decolasera de la baza aeriana Oceana, situata in statul american Virginia de Vest si participau la un exercitiu militar.

Cei patru membri ai echipajelor avioanelor de vanatoare s-au catapultat si au fost salvati de un elicopter militar HH-60 Jayhawk, trimis de Paza de Coasta, fiind transferati la un spital din orasul Chesapeake.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.