Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican in scrutinul prezidential din SUA, este suspectat ca a incercat sa comita o frauda fiscala de 50 de milioane de dolari, releva o investigatie a ziarului britanic The Telegraph.

Conform unor documente oficiale obtinute de publicatia britanica, magnatul american a aprobat o investitie de 50 de milioane de dolari intr-o companie, dar, dupa cateva saptamani, actiunea a fost prezentata ca "imprumut".

Experti citati de The Telegraph afirma ca aceasta a fost o manevra in scopul comiterii unei fraude fiscale.

Tranzatia vizata de ancheta ar fi avut loc in anul 2007 si ar implica grupul Bayrock, aflat sub controlul omului de afaceri american activ in domeniul imobiliar. Totusi, documentele nu sunt semnate in niciun loc in nume personal de Donald Trump, care insa poate fi tras la raspundere in contextul in care este proprietarul si presedintele firmei respective.

Daca autoritatile americane vor considera ca este necesara o ancheta in acest caz, Donald Trump risca sa fie nevoit sa se retraga din cursa prezidentiala, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.