Hackerul roman Guccifer a pledat vinovat miercuri in fata unei curti federale din SUA la acuzatiile privind spargerea conturilor de email a numeroase personalitati americane, inclusiv membri ai familiei Bush si Hillary Clinton, si furt de identitate, riscand sa primeasca pana la 7 ani de inchisoare.

Guccifer, pe numele sau adevarat Marcel Lazar Lehel, in varsta de 44 de ani, a ajuns la o intelegere cu procurorii americani si a s-a declarat vinovat miercuri in cazul acuzatiilor de accesare neautorizata a unui computer protejat si furt de identitate intr-un tribunal federal din Alexandria, Virginia, relateaza ABC News. El risca sa primeasca o pedeapsa de pana la sapte ani de inchisoare, sentinta urmand a fi pronuntata in septembrie.

Procurorii americani sustin ca Guccifer a spart conturile a circa 100 de americani, printre acestia aflandu-se secretarul american de stat Colin Powell si membri ai familiei fostului presedinte american George W. Bush. Anterior, in cursul acestei luni, Guccifer a declarat ca a spart si contul de email al lui Hillary Clinton, candidata din tabara democrata la alegerile prezidentiale americane de pe 8 noiembrie, dar oficialii americani raman sceptici in privinta acestei declaratii, informeaza MEDIAFAX.


Lazar ar fi spart conturile "membrilor familiei a doi fosti presedinti americani, a unui fost membru al Cabinetului american, a unui fost consultant prezidential", se arata intr-un comunicat, iar dupa ce ar fi avut acces la conturile de email si de pe retelele sociale ale acestora, le-ar fi publicat corespodenta de pe email, informatii de natura medicala si financiara si fotografii personale.

Lazar a pledat nevinovat initial la aceste acuzatii pe 14 aprilie, dar a solicitat sa-si schimbe declaratia saptamana trecuta.

In martie, extradarea sa din Romania a fost aprobata si a avut prima audiere pe teritoriul american pe 1 aprilie.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.