In jur de 3.000 de imigranti au fost salvati, marti, in largul coastelor libiene, a anuntat paza de coasta italiana.

Potrivit datelor disponibile, numarul imigrantilor salvati in ultimele 48 de ore se ridica la 5.600 de persoane, iar de la inceputul anului, cel putin 37.000 pe persoane au fost transportate in porturile din sudul Italiei.

La operatiunile de salvare au participat nave al pazei de coasta, vase din cadrul operatiunii navale Eunavfor Med a Uniunii Europene si ale agentiei europeane pentru frontiere (Frontex), o ambarcatiune a ONG-ului SOS Mediterranee si doua remorchere de la o platforma petroliera, informeaza site-ul The Local, citat de MEDIAFAX.

Paza de coasta nu a comunicat si o statistica privind nationalitatea persoanelor salvate. Libia este principalul punct de imbarcare a imigrantilor care incearca sa traverseze Marea Mediterana spre a ajunge in Europa.

Imigrantii calatoresc, de regula, in barci supraaglomerate si instabile, nedispunand de echipamentul necesar unui astfel de traseu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.