O lista cu posibile tinte de atac din Franta a fost gasita in memoria unui calculator din apartamentul unde s-a ascuns Salah Abdeslam, printre acestea numarandu-se cartierul parizian La Defense, zona portuara din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg si aeroportul Toulouse-Blagnac.

Salah Abdeslam, singurul terorist in viata care a participat la atacurile de la Paris, schitase o lista cu locuri din Franta unde intentiona sa comita noi atacuri, potrivit BFMTV, citat de Le Figaro.

Printre aceste locuri se numarau cartierul parizian La Defense, care a fost vizat si de Abdelhamid Abaaoud, zona portuara din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg si aeroportul Toulouse-Blagnac.

Potrivit BFMTV, un fisier gasit in memoria computerului si denumit "Salah" continea in afara de aceasta lista, inregistrari video cu atentatele de la Paris din noiembrie 2015, cu Mohamed Merah, autorul atacurilor din Toulouse si Montauban din martie 2012, sau imagini de propaganda ale Stat Islamic.

Printre metodele de atac descrise in document se numara cele cu drona, montarea unor bombe la bordul avioanelor sau atacuri armate.

Aceste locuri au fost deja mentionate in luna ianuarie intr-un document al serviciului militar francez de informatii, ce continea lista cu sapte posibile tinte ale teroristilor. Este posibil ca Abdeslam sa se fi inspirat din acel document, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.