Cel putin sapte persoane au murit si doua sunt in stare critica, dupa eruptia de sambata a vulcanului Sinabung, de pe insula Sumatra, a anuntat agentia indoneziana pentru managementul dezastrelor naturale, potrivit Reuters online.
Sinabung, aflat la aproximativ 1.900 de kilometri nord-vest de Jakarta, este printre cei mai activi vulcani din tara. In urma eruptiei din 2014, zeci de persoane au murit, iar alte mii au fost nevoie sa-si paraseasca casele.

Potrivit lui Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al agentiei indoneziene pentru managementul dezastrelor naturale, in urma eruptilor precedente, guvernul indonezian a interzis accesul in mai multe zone din apropierea vulcanului, inclusiv satul Gamber, unde au fost gasite cele noua persoane

"Nu este clar cate persoane se aflau in Gamber, deoarece atunci cand vulcanul a lansat un nor de cenusa fierbinte, in zona, nu ar fi trebuit sa se desfasoare nici o activitate ", a afirmat Nugroho.

Politia si echipajele de salvare continua sa caute supravietuitori in zona, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.