Akhtar Mansour, liderul miscarii fundamentaliste talibane, a fost ucis intr-un atac american cu drone, in zona de la frontiera dintre Afganistan si Pakistan, a afirmat Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor, citat de agentia de stiri Associated Press.

Pentagonul a anuntat ca a fost efectuat un atac aerian care il viza pe liderul talibanilor afgani, intr-o zona la frontiera dintre Afganistan si Pakistan, in urma caruia liderul taliban a fost probabil ucis.

Potrivit oficialilor americani, misiunea fost autorizata de catre presedintele Barack Obama si a inclus mai multe aparate autonome de zbor, scrie MEDIAFAX.

In ceea ce priveste rezultatul atacului, purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, a declarat ca "Datele privind raidul aerian inca sunt examinate si va oferi mai multe informatii pe masura ce acestea devin disponibile."

Duminica, mollahul Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor afgani, a confirmat decesul lui Mansour, in urma unui atac aerian american efectuat vineri seara.

O alta sursa din randul talibanilor a declarat ca vehiculul in care se afla Mansour a fost complet distrus in urma atacului cu drone.

Presedintia afgana a emis un comunicat prin care anunta atacul, dar nu a putut confirma moartea lui Mansour.

Pe de alta parte, Abdullah Abdullah, un oficial afgan de rang inalt, a declarat ca Mansour este "mai mult decat probabil" mort.

Moartea mollahului, daca va fi confirmata in mod oficial, ar putea avea implicatii importante pentru negocierile de pace intre talibani si guvernul afgan, aflate momentan in impas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.