Salah Abdeslam a refuzat sa raspunda intrebarilor adresate de autoritatile franceze in cadrul primei audieri in Franta in cazul atentatelor teroriste de la Paris din noiembrie 2015, de cand a fost extradat din Belgia, a anuntat Parchetul din Paris, potrivit Le Figaro.

Abdeslam, despre care se crede ca ar fi singurul membru ramas in viata al comandoului care a organizat atentatele teroriste de la Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, a ajuns vineri dimineata la Palatul de Justitie din Paris pentru a fi audiat de judecatorii francezi pentru prima data in cadrul anchetei. "Salah Abdeslam a invocat dreptul la tacere, refuzand sa raspunda la intrebarile judecatorului", a indicat vineri Parchetul din Paris.

"De asemenea, el a refuzat sa precizeze motivele pentru care a invocat dreptul la tacere, dar si sa confirme declaratiile facute anterior in fata politistilor si judecatorilor belgieni", a mai precizat Parchetul din Paris. "El n-a dorit sa vorbeasca azi (si a indicat - n.red.) ca o va face mai tarziu", a declarat avocatul sau, Frank Berton, citat de AFP. "El a dorit sa faca uz de dreptul sau la tacere, are nevoie de timp" (de gandire - n.red.), a adaugat Berton, potrivit MEDIAFAX.

Avocatul sau a criticat faptul ca Abdeslam se afla sub supraveghere video non-stop in celula sa din inchisoarea Fleury-Mérogis. "Se simte spionat 24 din 24 de ore, astea nu sunt conditii bune" de incarcerare, a acuzat Berton.

Cat despre audierea lui Abdeslam in ancheta atentatelor teroriste din Paris, el este "singurul care poate decide cand va dori sa vorbeasca", a declarat Berton.

Pe 27 aprilie, cand a fost extradat din Belgia, Salah Abdeslam a fost inculpat in Franta pentru "asasinate legate de activitatea unei grupari teroriste". El a fost plasat in detentie provizorie la inchisoarea din Fleury-Mérogis, situata la 26 de kilometri sud de Paris.

Salah Abdeslam, in varsta de 26 de ani, a fost arestat pe data de 18 martie la Bruxelles, dupa ce a fost urmarit timp de patru luni de autoritatile europene.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.