Politistii de frontiera romani, aflati in Grecia, au desfasurat alte doua operatiuni in cadrul carora au salvat 98 de persoane, printre care si 21 de copii, cel mai mic avand numai cateva luni, care se aflau in pericol de inec in apele Marii Egee, potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera.

"In data de 18 aprilie 2016, nava MAI 1104, aflata in misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, in cadrul Operatiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, coordonata de Agentia Frontex, a fost solicitata sa intervina pentru salvarea mai multor persoane care se aflau in pericol de inec in apele Marii Egee", potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de catre Politia de Frontiera.

Politistii de frontiera au identificat doua ambarcatiuni gonflabile de mici dimensiuni, pe care se aflau zeci de femei si copii.

"La bordul navei Garzii de Coasta au fost transbordate in total 98 de persoane (21 de copii, 21 de femei si 56 de barbati), printre care si un copil in varsta de numai cateva luni. Unul dintre barbati, care a acuzat probleme de sanatate, a fost preluat, impreuna cu sotia si cei doi copii ai lor, de o nava portugheza rapida fiind transportat in cel mai scurt timp la spital. Politistii de frontiera romani au acordat persoanelor aflate la bordul navei asistenta si hrana, dupa care acestea au fost transportate in siguranta in portul din Chios si predate autoritatilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice", se mai arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, de la inceputul detasarii in misiunea Frontex, respectiv martie 2016, nava Politiei de Frontiera Romane MAI 1104 a efectuat un numar de 39 de misiuni, fiind implicata in 13 actiuni de salvare si cautare pe mare, precizeaza MEDIAFAX.

In total au fost identificate 13 ambarcatiuni gonflabile si au fost salvate 671 persoane aflate in dificultate in Marea Egee, dintre care 189 erau copii, 166 femei si 316 barbati. Persoanele salvate proveneau din tari ca Siria, Irak, Iran, Afganistan, Eritreea, Palestina etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.