Virusul Zika risca sa se raspandeasca in numeroase tari europene, inclusiv in Romania, avertizeaza Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Epidemiilor, precizand ca tantari din specia celor care transmit boala au fost depistati la Marea Neagra.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Epidemiilor (ECDPC), citat de agentia AP, tantari din specia celor care transmit virusul Zika au fost depistati recent in nord-vestul Marii Negre, in Olanda si pe Insula Madeira (Portugalia).

Exista risc moderat ca virusul Zika, asociat cu microcefalia fatului, sa apara in numeroase tari europene, datorita incalzirii vremii. Este vorba de Romania, Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Malta, Monaco, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Spania, Elvetia, Turcia si Vatican, scrie MEDIAFAX.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertiza in februarie ca virusul Zika, transmis in principal de tantari, se propaga "in mod exploziv" in America de Sud, unde in 2016 ar putea trei-patru milioane de cazuri. De la depistarea bolii pentru prima data, in mai 2015, in Brazilia, virusul s-a raspandit in peste 20 de tari, printre care se numara Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic si Venezuela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.