Peste 130 de teroristi au fost ucisi in Afganistan, in ultimele 24 de ore, in urma unei ample operatiuni ofensive in 18 din cele 34 de provincii ale tarii, a anuntat, miercuri, Ministerul afgan al Apararii, relateaza Sputnik News online.

"In ultimele 24 de ore, fortele de securitate afgane au efectuat o operatiune ofensiva pentru a infrange insurgentii si pentru a proteja populatia in mai multe districte (...) rezultatul fiind peste 130 de suspecti de terorism ucisi, inclusiv sapte lideri militari locali, 76 raniti si doua persoane arestate," se afirma in comunicatul emis de minister.

Operatiunea a vizat 18 din cele 34 de provincii ale tarii, ministerul confirmand si decesul a zece militari in cursul operatiunii, scrie MEDIAFAX.

Afganistanul se confrunta cu profunde probleme sociale si politice, militantii talibani, dar si alte factiuni extremiste, precum Stat Islamic, profitand de pe urma situatiei instabile din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.