Cel putin 63 de persoane au fost ucise, iar peste 100 ranite, dupa trei atentate comise, marti, la Bagdad; reteaua terorista Stat Islamic a revendicat unul dintre cele trei atacuri teroriste.

[Update]

Un atentat comis intr-o piata din districtul al-Shaab, in zona de nord a capitalei irakiene, a cauzat decesul a 38 persoane, iar peste 70 de persoane au fost ranite, in timp ce sase persoane au fost ucise, iar alte 21 ranite, in urma exploziei unei masini-capcana in cartierul al-Rasheed, din sudul Bagdadului, informeaza Reuters online.

Pe de alta parte, gruparea terorista Stat Islamic a emis un comunicat prin care revendica atentatul sinucigas, precizand ca a fost comis de un barbat, identificat ca Abu Khattab al-Iraqi. Atacatorul a aruncat mai multe grenade si a apoi a detonat vesta cu explozibil, se mai afirma in comunicat, potrivit agentiei de stiri AFP.

Cateva ore mai tarziu, o masina-capcana a fost detonata intr-o piata aglomerata din zona cartierului majoritar siit Sadr City, ucigand 19 si ranind alte 15 persoane, au anuntat surse medicale si din cadrul politiei, relateaza Reuters pe pagina electronica.


[Update]

Un purtator de cuvant al Comandamentului Operational Bagdad a declarat ca atacatorul responsabil pentru atentatul din districtul al-Shaab a detonat o vesta cu explozibil, coordonat cu o bomba plasata dinainte in zona. Primele informatii au relevat ca atacatorul era o femeie, a mai precizat purtatorul de cuvant.

Bilantul precedent era de 23 de morti si peste 40 de raniti.


Un atentat comis intr-o piata din districtul al-Shaab, in zona de nord a capitalei irakiene, a cauzat decesul a 17 persoane, iar alte 28 de persoane au fost ranite, in timp ce sase persoane au fost ucise, iar alte 21 ranite, in urma exploziei unei masini-capcana in cartierul al-Rasheed, din sudul Bagdadului.

Cele doua atacuri nu a fost inca revendicate, insa, in ultima saptamana, militantii retelei teroriste Stat Islamic au revendicat o serie de atentate sangeroase in zona capitalei irakiene, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.