Francois Crepeau, emisarul ONU pentru Drepturile Omului, a denuntat, luni, "lipsa de viziune" a Uniunii Europene in gestionarea crizei imigratiei, exprimand dubii privind legalitatea acordului cu Turcia pentru limitarea afluxului de extracomunitari, informeaza site-ul agentiei AP.

Acordul semnat de UE cu Turcia in martie "necesita instrumente legale mai puternice, in sensul responsabilizarii", a declarat Crepeau.

"Caracterul legal al documentului este incert", a afirmat Crepeau la Atena, unde a vizitat centrele pentru receptia si detinerea imigrantilor extracomunitari.

Circa 50.000 de extracomunitari sunt blocati in Grecia dupa ce mai multe state europene, inclusiv Macedonia si Austria, au decis inchiderea granitelor, scrie MEDIAFAX.

Crepeau a exprimat preocupare ca printre imigrantii detinuti in Grecia se numara si copii. "Copiii nu ar trebui detinuti. Punct", a spus emisarul ONU.

"Cred ca exista o lipsa de viziune la nivelul Uniunii Europene - nu exista politici privind imigratia pe termen lung. Este necesara o strategie pe urmatorii 10-20 de ani. Uniunea Europeana trebuie sa dispuna de instrumente pentru gestionarea crizei", a subliniat Crepeau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.