Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni ca Romania este un aliat de incredere al aliantei, iar "NATO se angajeaza solemn fata de securitatea Romaniei", precizand ca scutul antiracheta de la Deveselul nu este indreptat impotriva Rusiei.

Inaltul oficial NATO a spus ca asteapta cu nerabdare sa mearga la inaugurarea scutulul antiracheta de la Deveselu si a multumit Romaniei pentru angajamentele Romaniei si pentru contributia pe care o are in cadrul aliantei. El a calificat drept "excelenta" discutia cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Jens Stoltenberg a invocat "actiunile agresive ale Rusiei" in Ucraina si a spus ca NATO trebuie sa reactioneze la un astfel de comportomanent. "Nu dorim o confruntare cu Rusia, nu ne dorim un nou razboi rece", a spus el, precizand ca nu este nicio contradictie intre consolidarea prezentei NATO pe flancul estic si un dialog cu Federatia Rusa.

Secretarul general al NATO a mai spus ca Rusia este dispusa sa foloseasca forta pentru a incalca granitele, este un tipar folosit, tocmai din acest motiv NATO nu poate fi pasiv.

El a insistat insa ca scutul antiracheta de la Deveselu are un caracter defensiv, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.