Insurgentii talibani afgani au revendicat, luni, atacul armat comis intr-o baza din provincia afgana Kandahar, soldat cu moartea a doi militari romani si ranirea altuia.

"Un politist infiltrat a omorat patru invadatori NATO intr-o baza aeriana din provincia Kandahar", a transmis, prin Twitter, Zabiullah Mujahid, purtatorul de cuvant al Miscarii talibane afgane, conform agentiilor de stiri APA si DPA. Organizatia insurgenta exagereaza, de obicei, amploarea si bilantul victimelor atacurilor.

Doi militari romani si-au pierdut vietile, iar un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, 7 mai, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, a transmis Ministerul Apararii Nationale. Potrivit institutiei, cei doi militari romani si-au pierdut viata pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, sambata la ora 10.45. Un al treilea militar roman a fost ranit in incident, transmite Ministerul Apararii Nationale, potrivit MEDIAFAX.

Cei doi militari romani au fost impuscati de indivizi imbracati in uniforme ale serviciilor de securitate afgane, a anuntat Misiunea NATO din Afganistan. "Doi membri ai Misiunii NATO «Sustinere determinata» («Resolute Support») au murit sambata dimineata dupa ce doi indivizi care purtau uniforme ale serviciilor de securitate afgane au deschis focul" in cursul unei sesiuni de instruire, a comunicat Alianta Nord-Atlantica. "Militari NATO au ripostat atacului, impuscandu-i mortal pe cei doi atacatori", precizeaza NATO.

Autoritatile afgane au comunicat ca incidentul a avut loc intr-o baza militara din provincia Kandahar, precizand ca doi militari straini au fost ucisi, iar alti doi au fost raniti.

In Afganistan se inregistreaza frecvent incidente in care simpatizanti ai talibanilor s-au infiltrat in serviciile de securitate afgane pentru a ataca membri ai coalitiei internationale. Zeci de militari straini, majoritatea americani, au fost ucisi in ultimii ani in atacuri similare.

Citeste si:
Cutremur puternic în Afganistan. Cel puțin 1000 de oameni au murit
Cutremur puternic în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.