Turcia a fost lasata sa lupte singura impotriva retelei teroriste Stat Islamic, a declarat presedintele Recep Erdogan, acuzand coalitia internationala.

Presedintele Turciei a declarat ca "Am fost lasati singuri in lupta noastra impotriva acestei organizatii care ne varsa sangele nostru prin atentate sinucigase si cu atacuri contra Kilis", referindu-se la un oras de frontiera vizat in mod regulat de rachete din Siria.

"In Siria, dintre cei care spun ca lupta contra Daesh (n.red Stat Islamic) niciunul nu a suferit atatea pierderi ca noi si nici nu a platit un pret atat de mare ca noi", a adaugat Erdogan, in timpul unui discurs sustinut cu ocazia unui concurs de filme organizat la Istanbul.

Turcia se afla in stare de alerta maxima, dupa ce fost zguduita in ultimele luni de o serie de atentate atribuite organizatiei teroriste Stat Islamic.

Incepand din vara anului 2015, fortele turce au inceput sa efectueze raiduri aeriene impotriva pozitiilor Stat Islamic in Siria.

Ankara a acordat permisiunea fortelor aeriene americane sa foloseasca bazele din sudul Turciei pentru atacuri impotriva gruparii teroriste, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.