Autoritatile spaniole au anuntat, miercuri, primul caz de microencefalie asociat cu virusul Zika, informeaza agentia de stiri AFP pe pagina electronica.

"O femeie insarcinata a fost infectata cu Zika si denga, iar fetusul prezenta diverse malformatii," se arata intr-un comunicat publicat de autoritatile medicale din Catalonia.

Potrivit statisticilor oficiale din data de 3 mai, in Spania erau inregistrate 105 cazuri de Zika, dintre care 13 femei insarcinate, insa in toate aceste cazuri este vorba de persoane care au calatorit in zonele afectate din America Latina.

Actuala epidemie cauzata de virusul Zika a inceput in 2015, in Brazilia, unde, pana acum, s-au inregistrat peste 1,5 milioane de cazuri.

Virusul Zika, transmis, de regula, prin intepatura tantarilor din specia Aedes, dar si pe cale sexuala, a fost depistat in peste 30 de tari si se raspandeste rapid in special in America Centrala si cea de Sud, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.