Autoritatile panameze au anuntat, miercuri, ca patru cazuri de microencefalie sunt asociate cu virusul Zika, dintre cele intregistrate in tara, confirmand cazurile deja asociate din Brazilia, informeaza Le Figaro.

Potrivit Ministerului Sanatatii din Panama, s-au inregistrat 264 de cazuri de Zika in ultimele zile in tara, dintre care 14 femei insarcinate si sase nou-nascuti, iar patru dintre acestia sufera de microencefalie.

Ministrul panamez al Sanatatii, Francisco Terrientes, a declarat ca tara ramane in "stare de alerta privind raspandirea rapida a virusului Zika" si a solicitat populatiei sa respecte masurile de preventie.

In Brazilia, au fost deja confirmate 1.198 de cazuri de microencefalie asociate cu virusul Zika, scrie MEDIAFAX.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat Zika urgenta medicala globala pe 1 februarie pe fondul suspiciunilor asocierii cu microencefalia, malformatie care apare la nou-nascuti sub forma unui cap subdezvoltat, ceea ce duce la grave probleme de sanatate si chiar la decesul acestora.

Virusul Zika, transmis, de regula, prin intepatura tantarilor din specia Aedes, dar si pe cale sexuala, a fost depistat in peste 30 de tari si se raspandeste rapid in special in America Centrala si cea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.