Rusia va forma trei noi divizii pentru a contracara efectivele militarte in crestere desfasurate de NATO in apropierea frontierelor sale de sud si vest, a declarat Ministrul rus al Apararii, Serghei Shoigu, citat de agentiile de stiri ruse, informeaza Reuters.

Aceste noi unitati urmeaza sa fie formate pana la finalul acestui an si vor fi pozitionate in zonele de frontiera de sud si vest ale Rusiei, informeaza agentia de stiri Interfax.

"Ministerul Apararii a adoptat o serie de masuri pentru a contracara capacitatea crescanda a fortelor NATO din vecinatatea frontierelor Rusiei," a declarat, miercuri, ministrul rus.

"Pana la finalul anului, doua noi divizii vor fi formate in Districtul Militar de Vest si una in Districtul Militar de Sud," a completat Shoigu, potrivit site-ul postului de televiziune Russia Today.

Anterior, in presa rusa se vehicula ca trei noi divizii, a cate 10.000 de militari fiecare, urmau sa fie desfasurate la Rostov-pe-Don, in regiunea Smolensk si regiunea Voronej, scrie MEDIAFAX.

Alianta Nord-Atlantica a trimis efective militare suplimentare in Polonia, statele baltice si in alte zone din vecinatatea frontierelor ruse, motivand ca aceste desfasurari de trupe erau necesare pentru a asigura statele membre din Estul Europei de sprijinul organizatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.