A fost nevoie de interventia autoritatilor pentru a-i putea scoate pe acestia din cladire.

Liceul Jean-Jaures, din arondismentul al XIX-lea din Paris, ocupat ilegal de pe 21 aprilie de imigranti de mai multe nationalitati, a inceput sa fie evacuat de fortele de ordine franceze miercuri dimineata in jurul orei locale 06.15, potrivit France Info.

Insa zeci de manifestanti s-au adunat in fata cladiri pentru a protesta fata de evacuarea imigrantilor.

In cladirea liceului locuiau de mai multe luni circa 150 de imigranti care au venit din tabara ilegala instalata in apropierea statiei de metrou Stalingrad din nordul Parisului (tabara evacuata in urma cu cateva zile). Printre imigranti se afla cetateni din Eriteea, Sudan, Somalia, Afganistan, Yemen, dar si din Maroc si Tunisia - femei cu copii, adolescenti, barbati.

Potrivit AFP, intre manifestanti si fortele de ordine au izbucnit confruntari. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii adunati in fata cladirii, pentru a permite evacuarea in curs a imigrantilor. Unii dintre manifestanti, mascati, au aruncat cu proiectile, la randul lor, in fortele de ordine.

Situatia s-a calmat putin dupa ora locala 07.00, cand potrivit unei jurnaliste de la iTélé manifestantii au fost evacuati de fortele de ordine.

Vinerea trecuta, un tribunal din Paris a decis evacuarea cladirii liceului, in baza ocuparii ilegale, dupa ce autoritatile franceze din regiunea Ile-de-France au solicitat de pe 22 aprilie evacuarea imediata a imigrantilor din cladire, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.