Cel putin 34 de militanti ai retelei teroriste Stat Islamic au murit intr-o ofensiva a fortelor turce in nordul Siriei ca reactie la atacurile cu rachete lansate din aceasta zona de militanti islamisti asupra orasului turc Kilis de la frontiera turco-siriana, sustine armata turca.

In atacurile de duminica, armata turca sustine ca a distrus sase autovehicule ale retelei teroriste, precum si cinci pozitii de atac.

Ofensiva este lansata de fortele turce ca urmare a atacurilor cu rachete lansate din nordul Siriei care au lovit orasul Kilis din sudul Turciei, soldandu-se cu zeci de raniti.

Autoritatile turce dau vina pe militantii retelei Stat Islamic pentru atacuri, intrucat zona respectiva din nordul Siriei se afla sub controlul gruparii, precizeaza MEDIAFAX.

Mai multe rachete lansate de Turcia au lovit pozitii ale militantilor islamisti la o distanta de 12 kilometri sud de granita celor doua state, iar alte patru drone care au decolat de la baza militara din Incirlik, sudul Turciei, au distrus alte pozitii, sustine armata turca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.