Ordinul a fost dat pentru a nu supara comunitatea musulmana uriasa din Germania.

Neintelegerile diplomatice cu Erdogan din ultima vreme obliga Germania sa ia cateva masuri cel putin ciudate. Cenzura nu este o practica obisnuita pentru statul democratic german, insa in incercarea de a pastra bune relatii cu Turcia acestia au luat hotararea de a elimina cateva pasaje din partitura Don Giovanni, in cadrul careia agentul petitor enumera pentru Donna Elvira cuceririle sale sexuale si nationalitatile lor.

Acordul incheiat de UE cu Turcia si-a mai aratat o data acest efect in momentul in care Germania a lasat un jurnalist sa fie anchetat de Turcia pentru ca a indraznit sa-l satirizeze pe Erdogan.

Intamplarea de acum nu difera cu nimic de cea antementionata, intrucat oridinul a venit de la directorii teatrului din Berlin, dupa ce au fost instruiti sa faca acest lucru de guvernul federal, relateaza IlGiornale.

Aceasta masura face parte dintr-o prioritate a guvernului german prin care isi doreste sa mentina cele mai bune relatii cu Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.