EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) a anuntat vineri pe Facebook faptul ca nicio televiziune din Romania nu va putea difuza show-ul Eurovision 2016, deoarece nicio alta televiziune, in afara de TVR, nu este membru EBU.

EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) a facut o declaratie publicata vineri, 29 aprilie, pe pagina oficiala de Facebook, privind decizia luata in legatura cu oferta facuta de Pro TV si obtinerea drepturilor de difuzare a concursului Eurovision.

EBU a explicat ca oferta Pro TV nu a putut fi luata in considerare din cauza faptului ca televiziunea nu este membru EBU, iar Concursul muzical Eurovision este o competitie intre membri si asociati. De asemenea, intr-un comentariu publicat la postarea initiala, EBU a precizat ca "Romania nu va participa la ESC (Eurovision Song Contest, n.r.) in acest an si nici un radiodifuzor nu va transmite show-ul in Romania", informeaza MEDIAFAX.

Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinte fiind eliminarea din competitia muzicala Eurovision. Situatia este fara precedent in istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusa din asociatie. De asemenea, este prima oara cand o tara este exclusa din concurs.

De asemenea, Televiziunea Publica va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numara Eurovision News si Sports News Exchanges, precum si drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiza legala, tehnica si de cercetare, precum si servicii de lobby.

Concursul cantecului european (Eurovision Song Contest 2016) se va desfasura anul acesta la Stockholm (Suedia), in 10, 12 si 14 mai. Romania ar fi urmat sa fie reprezentata de Ovidiu Anton, castigatorul finalei selectiei nationale a Eurovision, cu piesa "Moment of Silence", care s-a desfasurat, pe 6 martie, la Baia Mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.