Circa 900 de presupusi membri ai retelei teroriste Stat Islamic au murit in operatiuni ale fortelor turce in Siria de la inceputul anului, sustin surse militare citate de agentia turca de stat Anatolia, potrivit publicatiei Le Figaro.

Incepand cu 9 ianuarie, fortele turce au eliminat 492 de presupusi membri ai retelei teroriste Stat Islamic in 167 de raiduri aeriene si alti 370 in bombardamente terestre, aducand bilantul la 862 de morti, informeaza agentia de presa Anatolia.

De asemenea, fortele turce au distrus mai multe depozite de armament si ascunzatori ale retelei teroriste, potrivit agentiei turce.

Turcia efectueaza raiduri in Siria de anul trecut alaturandu-se coalitiei internationale conduse de SUA care lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Conflictul din Siria (care se invecineaza cu Turcia in nord) care dureaza de mai bine de cinci ani s-a extins si in sudul Turciei, dupa ce mai multe rachete lansate de pe teritoriul sirian au lovit orasul turc Kilis. Potrivit guvernului turc, atacurile ar fi fost lansate de reteaua Stat Islamic, cauzand moartea a cel putin 16 civili de la inceputul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.