Alegerile prezidentiale din Franta ar putea fi decise cu sase luni mai devreme, chiar daca presedintele va fi investit abia in mai anul viitor, scrie Bloomberg.

In conditiile in care perspectivele actualului presedinte francez Francois Hollande de a fi reales sunt sumbre, principala batalie este pentru cine va obtine nominalizarea opozitiei.

Peste 11 nume grele din politica franceza si-au facut cunoscuta deja intentia de a participa in cursa electorala de partea opozitiei, inclusiv doi fosti prim-ministrii si fostul presedinte Nicolas Sarkozy, scrie MEDIAFAX.

Cu un an inainte de primul tur de scrutin, mai multe sondaje arata ca oricare dintre principalii contracandidati ai lui Holland l-ar invinge din primul tur, iar pe urma ar intra in turul doi impotriva liderului de extrema dreapta Marine Le Pen.

Alegerile in Franta sunt programate pe 23 aprilie si 7 mai anul viitor, insa votul pentru candidatul din partea opozitiei, care va decide cel mai probabil principalul favorit la prezidentiale, va avea loc pe 20 si 27 noiembrie anul acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.