Site-ul awdnews.com a publicat o stire in care fostul ambasador saudit in Romania era acuzat de faptul ca ar fi violat si ucis o secretara romanca, mentionand AFP si Agerpres ca surse. Stirea a fost demontata de directorul Agerpres printr-un comunica.
"Stirea prezentata de site-ul respectiv este falsa. AGERPRES nu a tratat un asemenea subiect, din simplul motiv ca acesta nu exista. Fac un apel la decenta si la respectarea deontologiei profesionale de catre mass-media, indiferent din ce tara este. Nu este corect sa te folosesti de numele a doua agentii de presa cu traditie pentru a promova subiecte false, manipulatorii. De asemenea, as dori sa indemn publicul sa acorde cat mai mare atentie surselor de informare. Inainte de a da crezare unor subiecte indoielnice, este cel mai bine ca publicul sa acceseze cat mai multe surse, pentru verificarea informatiei", subliniaza Alexandru Giboi.

Reactia directorului general vine dupa ce pe site-ul awdnews.com a fost publicata o stire potrivit careia ambasadorul saudit din Romania ar fi violat si apoi ar fi ucis o secretara romanca. In materialul respectiv se face trimitere la anumite citate, atribuite, in mod eronat, AFP si Agentiei Nationale de Presa, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.