Pretentiile Turciei obstructioneaza misiunea NATO in Marea Egee, care are drept scop diminuarea traficului de imigranti si refugiati spre Europa, a declarat prim-ministrul grec, Alexis Tsipras.

Alianta Nord-Atlantica a trimis nave in apele teritoriale al Turciei si Greciei cu scopul de a contracara traficul de imigranti si refugiati spre Europa. Potrivit informatiilor comunicate joi, numarul imigrantilor care au traversat marea dinspre Turcia a scazut semnificativ, insa rutele de migratie spre Europa se pot schimba rapid, iar autoritatile nu ar trebui sa abandoneze eforturile de combatere a traficantilor de imigranti, citat de Reuters online si preluat de MEDIAFAX.

Aceste declaratii a fost facute dupa intalnirea cu secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. Prim-ministrul grec a explicat ca printre obstacolele puse de Turcia se numara lipsa accesului operational complet in regiune. "Grecia va depune toate eforturile necesare pentru ca misiunea NATO sa contribuie la solutionarea crizei", a adaugat Tsipras.

Luna trecuta, Uniunea Europeana a semnat un acord cu Turcia pentru inchiderea principalei rute spre Europa pentru mai mult de un milion de imigranti si refugiati din Orientul Mijlociu, Asia si Africa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.