Presedintele american Barack Obama a intervenit dupa cum era asteptat in politica Marii Britanii, sfatuind britanicii sa respinga Brexitul si sa ramana in Uniunea Europeana, scrie Bloomberg.

"Uniunea Europeana nu limiteaza influenta Marii Britanii, o mareste. O Europa puternica nu este o amenintare la adresa statutului de lider global al Marii Britanii, ci o ajuta sa isi impuna si mai puternic acest lucru", a spus Obama.

Premierul Marii Britanii David Cameron va organiza pe 23 iunie un referendum privind exitul Regatului Unit din UE, un vot care pune de asemenea in balanta increderea populara in guvernarea sa. Guvernul lui Cameron sustine ramanerea in UE si spera ca interventia lui Obama sa convinga poporul britanic, scrie MEDIAFAX.

"Spun cu prietenie ca rezultatul deciziei referendumului este de interes profund pentru Statele Unite", a mai spus Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.