Rusia va riposta oricaror incercari ale Statelor Unite de a folosi "forta militara", avertizeaza Administratia de la Moscova, precizand ca distrugatorul american Donald Cook, interceptat recent de avioane ruse in Marea Baltica, se indrepta spre enclava rusa Kaliningrad.

Referindu-se la incidente petrecute recent in Marea Baltica, unde avioane militare ruse au survolat distrugatorul american Donald Cook, Aleksandr Grusko, ambasadorul Rusiei la NATO, a declarat: "Avem de-a face cu tentative de a exercita presiuni militare asupra Rusiei".

"Vom lua toate masurile necesare, vom trece la precautii, pentru a compensa aceste tentative de utilizare a fortei militare", a afirmat Grusko la finalul reuniunii Consiliului NATO-Rusia.

Ambasadorul SUA la NATO, Douglas Lute, l-a interpelat pe omologul sau rus in legatura cu incidentul din Marea Baltica, precizand ca avioanele ruse s-au apropiat periculos.

"Ne aflam in apele internationale", i-a spus Douglas Lute lui Aleksandr Grusko, potrivit unor surse citate de site-ul agentiei Reuters.

Potrivit Washingtonului, doua avioane militare ruse s-au apropiat in mod agresiv, in urma cu o saptamana, de distrugatorul american USS Donald Cook, in Marea Baltica, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.