Presedintele american, Barack Obama, urmeaza sa efectueze o vizita in Arabia Saudita, unde se va intalni cu regele Salman si liderii Consiliului de Cooperare al Golfului.

Vizita are loc intr-o perioada de tensiune in relatiile diplomatice dintre Statele Unite si tarile din Golful Persic. Decizia SUA de a sustine ridicarea sanctiunilor internationale impotriva Iranului a afectat negativ relatiile diplomatice cu Arabia Saudita, principalul rival al acestui stat in regiune. Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, il va insoti pe Obama in vizita din Arabia Saudita. Carter a anuntat ca se va discuta despre masurile necesare pentru a contracara "actiunile destabilizatoare" ale Iranului in regiune, informeaza BBC News online, citat de MEDIAFAX.

Dupa calatoria efectuata la Riad, presedintele american se va indrepta spre Marea Britanie si Germania. In martie, publicatia The Independent informa ca presedintele Statelor Unite urma sa efectueze in cursul lunii aprilie o vizita la Londra, unde ii va indemna pe britanici sa voteze in favoarea ramanerii in Uniunea Europeana la referendumul din iunie.

Presedintele american trebuie sa ajunga la un targ de tehnologie in Germania la finalul acestei luni, iar o sursa a declarat atunci pentru The Independent ca acesta va profita de ocazie pentru a efectua, de asemenea, o vizita la Londra in aceasta perioada.

"Ar fi destul de socant daca acesta nu ar cere alegatorilor sa ramana in Uniunea Europeana", a mai informat atunci acesta sursa, citata de publicatia The Independent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.